کاربرد اینترنت اشیا در انواع کسب و کارها و حوزه ها

با ظهور فناوری های جدید همواره فرصت‌های جدیدی پیش روی کسب و کارها باز می شود که با بهره برداری اصولی از آن می‌توانند کسب و کار خود را توسعه داده و مزیت‌های رقابتی ویژه‌ای برای خود ایجاد نمایند. اینترنت اشیا یکی از فناوری‌های جدیدی است که زمینه تحول در صنایع را فراهم آورده است. در چنین شرایطی کسب و کارهایی که زودتر به سراغ فناوری نوظهور می روند از بقیه رقبا خود را جدا کرده و علاوه بر تقویت برند خود خدمات متمایزی به مشتریان خود ارائه می دهند. با این حال پتانسیل‌های موجود در اینترنت اشیا دیر یا زود اکثر کسب و کارها را وادار خواهد کرد تا در سطوح مختلف از آن بهره گیرند تا بتوانند در بازار رقابتی دوام بیاورند. پیش بینی شده است که تکنولوژی اینترنت اشیا (IoT) تا سال 2025 به ارزش اقتصادی معادل 11.1 تریلیون دلار برسد.

اما اینترنت اشیا چه کمکی به کسب و کارها می کند؟ به طور کلی در دو سطح IoT می تواند در خدمت نوآوری در کسب و کارها باشد:

1- توسعه محصولات هوشمند: کسب و کارهای تولیدی با گنجاندن این فناوری در محصولات خود می توانند وارد عرصه جدیدی از رقابت شده و خود را از رقبا متمایز کنند

2- هوشمندسازی کسب و کار: با هوشمندسازی فرایندهای سازمان می تواند علاوه بر ارائه خدمات جدید به مستریان یا پرسنل، هزینه ها را کاهش داد و از داده ها برای بهبود خدمات و در نهایت سودآوری بشتر بهره برد.

در ادامه چند مورد از کاربرهای عملی فناوری اینترنت اشیا در کسب و کارهای مختلف معرفی می شوند:

ایرلاین‌ها: اپلیکیشن ردیابی تجهیزات برای مهندسین پرواز امکان نمایش مکان هر قطعه و تجهیزات تعمیر و نگهداری آن ها را فراهم می نماید. این اپلیکیشن باعث کاهش هزینه و بهبود فرآیندهای پرواز می شود و همچنین باعث ایجاد احساس خوشایند از یک پرواز ایمن برای مسافران می شود.

داروسازی: اپلیکیشن‌های نظارت بر دمای محل نگهداری دارو با استفاده از سنسورها به عنوان راهی مطمئن برای تحویل تجهیزات پزشکی است. کنترل دمای داروها کلید رعایت استاندارد و مقررات کیفیت است. اپلیکیشن های مرتبط با نگهداری صحیح دارو، بر حمل و نقل دارو در درجه حرارات مناسب نظارت کرده و به بیماران مصرف به موقع داروها را یادآوری می کنند.

صنایع تولیدی: یک شرکت تولید کننده نورپردازی ، با ساخت یک اپلیکیشن هوشمند با استفاده از سنسورهای IoT، امکان بهینه سازی نور، مصرف انرژی و فتوسنتز گیاهان را فراهم آورده است. این اپلیکیشن، کسب و کار این شرکت را از تولید کننده سیستم های روشنایی به یک بهینه ساز گلخانه به عنوان یک سرویس هوشمند تغییر داده است.

صنعت بیمه: یک شرکت بیمه، تخفیفات ویژه ای را برای بیمه گذارانی که از مچ بندهای هوشمند استفاده می کنند در نظر گرفته است. خدمات ردیابی تناسب اندام بخشی ازاپلیکیشن مورد نظر است که هدف آن ادغام مزایای سلامتی با بیمه عمر است. با استفاده از این نرم افزار، مشتریان می توانند از مزایای بیمه ی هوشمند استفاده نمایند.

کسب و کارهای خدماتی: یک شرکت خدماتی با استفاده از اپلیکیشن، بر عملکرد پرسنل خود با دریافت هشدار در مورد مسائل مربوط به خدمات نظارت کرده و اقدامات لازم را در زمان مناسب انجام می دهد.این اپلیکیشن با جمع آوری داده ها از هزاران سنسور در یک مکان مانند قهوه ساز، صابون وحوله نقش قابل توجهی در کاهش هزینه ها و بهبود سطح خدمات دارد.

رسانه ها: یک شرکت طراح و تولید سرگرمی با استفاده از سنسورها در سالن ها، میزان تراکم جمعیت در آن مکان را ارزیابی می کند. اپلیکیشن اینترنت اشیای این شرکت الگوهای ترافیکی را به صورت آنلاین به منظور کمک به شناسایی بهترین مکان ها برای تبلیغات مشخص می کند.

همانطور که موارد فوق دیدیم، اینترنت اشیا زمینه را برای نوآوری در کسب و کارهای مختتلف فراهم کرده است. کسب و کار شما چگونه می تواند از مزیت های فناوری اینترنت اشیا بهره مند شود؟

ثبت یک دیدگاه