توسعه وب و موبایل

اصطلاح اینترنت اشیا برای نخستین بار در سال 1999 توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت که منظور از آن، هویت دیجیتالی اشیا و امکان سازماندهی آنها با کامپیوتر بود. اما امروزه با ساخت اپ موبایل این مفهوم در دنیای تکنولوژی بسیار پیچیده و گسترده تر شده است و بسیاری از اشیا اطراف ما با داشتن سنسورهای حساس و امکان اتصال به اینترنت می توانند با کاربران اپ موبایل و دیگر وسایل هوشمند ارتباط برقرار کنند.

در این حین کاربران باید بتوانند با استفاده از اپلیکیشن های موبایل داده ها و اطلاعات اطراف خود را رصد کنند لذا در این حین نکاتی پیش میاید که حائز اهمیت است و باید مورد بررسی قرار بگیرد

اینترنت اشیا یک فناوری چند بعدی است که از لایه‌های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده است. سنسورها، محرک‌ها و دروازه (gateway) شناخته شده ترین سخت افزارها و از سوی دیگر پلتفرم، اپلیکیشن کاربر و پنل وب از مهم ترین لایه های نرم افزاری در اینترنت اشیا هستند. آنچه کاربر نهایی با آن سر و کار دارد عمدتا یک اپلیکیشن موبایل یا یک پنل وب است.

در واقع رابط کاربری وظیفه دریافت و ارسال داده‌ها از پلتفرم را داشته و همچنین امکان ارسال فرمان‌های تعریف شده را از طریق پلتفرم IoT به سخت افزارها یا Nod ها را بر عهده دارد.

رهاسا یک اپلیکیشن عمومی جامع برای راهکارهای خود توسعه داده است، اما این قابلیت را دارد تا به تناسب هر پروژه و بنا به درخواست‌های کارفرما اپلیکیشن یا پنل وب مورد نیاز را توسعه دهد. این توسعه می تواند شامل موارد زیر باشد:

رابط کابری یکی از مواردی است که بر اساس نیازهای هر پروژه قابل توسعه و تغییر است. ایجاد یک اپلیکیشن اختصاصی بر اساس برندینگ کارفرما و طراحی گرفیکی دلخواه از جمله توانمندی‌های تیم رهاسا است.

در صورتی که نیاز باشد بین سرویس‌های مختلف با راهکارهای اینترنت اشیا یکپارچگی ایجاد شود، این قابلیت وجود دارد تا در لایه بک اند یا لایه کاربری (در صورت وجود وب سرویس‌ها و APIها) بین سرویس های مختلف یکپارچگی و سناریوهای دلخواه ایجاد گردد.

تعامل کاربر با اپلیکیشن و پنل وب باید به گونه ای باشد که کاربر در آن دچار سردرگمی نشود. این اصل در دنیای اینترنت اشیا که مملو از داده ها و اطلاعات است باید بسیار مورد توجه قرار گیرد.

در اپلیکیشن‌های توسعه یافته در تیم رهاسا تمام این موارد از جمله نمایش نمودارها، مشخص کردن سناریو های آبیاری، باز و بسته کردن شیرهای برقی، نمایش لحظه به لحظه رطوبت خاک و هوا ، گزارشاتی از قبیل میزان آب مصرفی ، میزان کود و هجوم آفات به شخص مصرف کننده به خوبی نشان داده شده است.

سرویس‌ها و اپلیکیشن های وب، ابری و تلفن همراه که برای مدیریت، دسترسی و پردازش داده‌ها و دیوایس‌های اینترنت اشیاء به کار می‌روند، باید به عنوان عضوی از رویکرد امنیتی چندلایه اینترنت اشیاء، امن سازی شوند که از حملات هکر ها  و از دست رفتن داده ها جلوگیری شود چرا که با گسترش روز افزون اینترنت اشیا  و با افزایش اعتماد کاربران این تکنولوژی ،به مراتب  ملاحضات امنیتی دوچندانی را در این راه باید در نظر گرفت

در بسیاری از پروژه های اینترنت اشیا بنا به درخواست مشتری و معماری پروژه نیاز است که خدمات متنوع تر و  متفاوت تری به شخص مصرف کننده ارائه شود لذا بایستی بسیاری از خدمات اپلیکیشن بنا  به سفارش مشتری طراحی و توسعه داده بشود تا نیاز های کامل وی را پوشش دهد.

تیم برنامه نویسی رهاسا آمادگی خود را جهت توسعه نرم افزارهای متنوع در ارتباط با پروژه‌های اینترنت اشیا در سطوح و لایه‌های مختلف از اپلیکیشن و پنل وب تا پلتفرم اینترنت اشیا اعلام می‌دارد.